1. FinSourceOne
  2. Startpagina oplossing
  3. Up-to-date
  4. Algemeen Up-to-date
Open navigation

Je Certificaten Dashboard

Eén centrale plek voor al je certificaten! Met het Certificaten Dashboard heb je de beschikking over al je certificaten, waaronder de jaarlijkse certificaten, de handmatig gegenereerde certificaten en je elders behaalde certificaten.

In het Certificaten Dashboard worden drie vormen van certificaten getoond:

• Jaarlijkse certificaten
  • Handmatig gegenereerde certificaten
  • Elders behaalde certificaten

Jaarlijkse certificaten

Dit zijn de certificaten die automatisch aan het eind van ieder kalenderjaar voor je gegenereerd worden. Je ontvangt automatisch een mail zodra ze klaarstaan.

Omdat ze door de Up-to-date-applicatie gegenereerd worden, kun je de jaarcertificaten niet verwijderen uit je Certificaten Dashboard.

Handmatig gegenereerde certificaten

Dit zijn de certificaten die je zelf, op elk gewenst moment kunt genereren door op de button ‘Genereren’ te klikken. Waarna vervolgens voor alle actieve Up-to-date applicaties een certificaat wordt gegenereerd, met daarop je voortgang tot het moment van genereren. Handig wanneer je tussentijds een certificaat nodig hebt!

Omdat jezelf verantwoordelijk bent voor je permanente bijscholing, adviseren wij je om bij uitdiensttreding een certificaat met de status van dat moment te genereren en te downloaden. Hiermee heb je een actueel overzicht van jouw behaalde voortgang én voldoe je aan je (wettelijke) bijscholingsverplichtingen.

Na verwijdering of deactivatie van je account is het niet meer mogelijk om zelf een Up-to-date certificaat te genereren.

Overigens worden op je jaarcertificaat en de tussentijds gegenereerde certificaten alleen de Up-to-date artikelen met een (positief afgeronde) kennis- of voortgangstoets vermeld.

Elders behaalde certificaten

Heb je tussentijds een webinar, masterclass of wellicht een opleiding gevolgd, waarbij je punten/uren hebt behaald die je bij een Up-to-date applicatie mag voegen? Dan kun je het certificaat inclusief behaalde score (punten/uren) toevoegen door op de button ‘Toevoegen’ te klikken.

Je hebt hierdoor niet alleen alle certificaten op één centrale plek, maar de behaalde score wordt ook meteen opgeteld in je Kennis Monitor.

Lees verder in het artikel ‘Elders behaalde certificaten’ voor meer informatie over het toevoegen van certificaten.

Pop-up blocker

In sommige gevallen kan een certificaat niet worden gegenereerd of toegevoegd vanwege een pop-up blocker. Als dit het geval is, is waarschijnlijk de optie ‘Pop-ups toestaan’ uitgeschakeld in de gebruikersinstellingen van je browser.

Dit wordt – afhankelijk van je browser – in de adresbalk kenbaar gemaakt met een icoon. Vaak heeft dit icoon een rood kruisje.

Het opheffen van de blokkering gaat als volgt:

• Klik op het betreffende 'pop-up blokkering' icoon.
  • Vink de optie ‘Toestaan pop-ups’ aan.
  • Klik vervolgens op de button ‘Gereed’.